petak, 10 maj 2024 04:44

Najavljeno tretiranje komaraca u Apatinu! Pčelari treba da zatvore ili uklone košnice

Novosadska „Ciklonizacija“ je saopštila da će tretman protiv komaraca sa zemlje i iz vazduha na području opštine Apatin biti izveden u periodu od 13. do 27. maja 2024. godine, u prvom terminu sa povoljnim meteo uslovima.

Tretman će se izvoditi preparatom na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina koji toksičan za pčele, pa pčelari svoje košnice treba da zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje jedan dan.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

Kome se obraćamo ukoliko imamo primedbe na ponašanje lekara i sestara? Da li u domovima zdravlja u Srbiji postoji zašti...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.