sreda, 23 avgust 2023 05:11

Odbili da mi prime dete sa temperaturom 39,5 uz objašnjenje da su „prebukirani“

 

Na pitanje kad može da dovede dete sa temperaturom od 39,5 stepeni, Apatinki Jeleni Begović je, u petak oko 15 časova, na šalteru dečje ambulante Doma zdravlja u Apatinu odgovoreno da su „prebukirani“, odnosno da nema više slobodnih termina za taj dan.

Pošto, i pored svih napora, detetu temperatura nije padala, ponovo je pokušala da dođe do lekara oko 19 časova. Međutim, u praznoj čekaonici, gde je jedino gorelo svetlo, zatekla je samo sestru na šalteru koja joj je objasnila da su „za danas završili i idu kući, pošto nema više pacijenata“ (iako je radno vreme do 20 časova) i uputila je u Hitnu službu, gde je detetu i pružena pomoć.

-Iako je prošlo već skoro četiri dana, i dalje sam i besna i razočarana. Ovo se ne događa prvi put, a iz iskustva prijateljica i koleginica znam da nisam jedina koja je ovako prošla. Prosto, dečje odeljenje već dugo ne funkcioniše, znam da nema dovoljno lekara, ali i ovi što rade, ne rade kako treba. Ovo odeljenje je najgore u celom Domu zdravlja, a ovamo slušamo i gledamo parole „Za našu decu“. Sa druge strane, sve reči hvale za osoblje u Hitnoj službi, gde su mi samo kratko rekli da su „upoznati sa tim“ i primili mi dete, pregledali ga, dali lek i prepisali dalju terapiju. Učinili su ono što je propustio da uradi onaj kome je to u opisu posla, odnosno dečji lekar, objašnjava Jelena.

Svi pokušaji, dodaje, da dođe do direktora ili zamenika direktora, do sada su bili bez uspeha.

-I ranije mi se ovo dešavalo i najdalje sam stizala do sekretarice koja je uspevala sama da „reši stvar“, dok je direktor redovno bio ili zauzet ili van zgrade, naglašava naša sagovornica i dodaje da ovo svoje iskustvo iznosi u javnost u ime svih očajnih, ali i bespomoćnih roditelja koji su imali slično ili isto iskustvo kao i ona, nadajući se da će se nešto promeniti u organizaciji rada dečje ambulante.

Izvor: apatinskenovine.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.