sreda, 23 mart 2022 10:06

„Mesec čistoće“ od 28. marta do 6. maja

Grad Sombor, kao i prethodnih godina, pokrovitelj je akcije „Mesec čistoće“, u okviru koje građani mogu potpuno besplatno da odlože kabasti, biorazgradivi, baštenski i manje količine građevinskog otpada iz svojih domaćinstava.

Povodom početka akcije, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicija, Đorđe Zorić uputio je apel sugrađanima da ne iznose prerano otpad na ulice, kako se nepotrebno ne bi stvarao nered na gradskim ulicama.

„Mesec čistoće počinje 28. marta, a završava se sa 6. majem. Ono što mi želimo da apelujemo ispred Grada je da sugrađani najranije dva dana pred sam datum odnošenja iznesu smeće ispred svojih kuća“, rekao je Zorić.

Otpad je potrebno odložiti na javnu površinu gde je pristupačno za manipulisanje radnim mašinama, tako da ne ugrožava saobraćajnice i pešačke staze, ne zaklanja i ne nalazi se pored saobraćajnih znakova i bandera i ne zatrpava šančeve.

Otpad se od svih učesnika akcije odnosi besplatno, a akcijom će biti obuhvaćeno 350 ulica. Akciju sprovodi JKP „Čistoća“ Sombor.

Svi učesnici akcije su dužni da najranije 48 sati pre termina predviđenog rasporedom, pripreme i iznesu ispred objekata stanovanja otpad i pridržavaju se datog rasporeda.

Slobodno vreme

Lifestyle

Koliko hrana utiče na naš svakodnevni život nije nikakva tajna. Daje nam energiju, neophodne vitamine i minerale, ali po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.