utorak, 22 mart 2022 13:24

U Zapadnobačkom okrugu počela vakcinacija četvrtom dozom, EVO KO SVE MOŽE DA PRIMI VAKCINU

U Zapadnobačkom okrugu povoljnija je epidemiološka situacija sa nešto manje od 300 aktivnih slučajeva, a 13. marta počela je i vakcinacija četvrtom dozom.
Četvrta doza vakcine posebno se preporučuje osobama starijim od 65 godina, zdravstvenim radnicima i radnicima u socijalnim ustanovama. Na vakcinalnom punktu u Somboru oko 40 građana primilo je drugu "buster" dozu.

vakcina 20220207 ap esteban felix santiago Di023446085 previewFOTO: ESTEBAN FELIX / TANJUG/AP
vakcina 20220207 ap esteban felix santiago Di023446085 preview
- Za četvrtu dozu treba proći najmanje 5 meseci od "buster" doze ili mesec dana od preboljevanja aktivne bolesti. Četvrtu dozu mogu da prime svi stariji od 18 godina, ljudi sa oslabljenim imunitetom, zdravstveni radnici i stariji od 60 godina - rekla je dr. Gordana Cvetić, epidemiolog u ZZJZ Sombor.

- Za 7 dana smo vakcinisali oko 40 ljudi, javljaju se građani i za prvu i drugu i treću dozu, imamo i decu koja se vakcinišu. Nadamo se većem odzivu građana za vakcinaciju - rekao je dr. Zdravko Hlodik, koordinator vakcinalnog punkta u Somboru.
U kovid ambulanti u Somboru u proteklih sedam dana bilo je 158 pregleda, od toga je 22 bilo pozitivno.

Na kovid odeljenju Opšte bolnice "dr.Radivoj Simonović" trenutno se nalazi 8 pacijenata.

Od početka vakcinacije u Somboru je podeljeno više od 94.000 doza, prenosi RTV.

Slobodno vreme

Lifestyle

Koliko hrana utiče na naš svakodnevni život nije nikakva tajna. Daje nam energiju, neophodne vitamine i minerale, ali po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.