sreda, 24 april 2024 05:29

ZA 37 MAJKI PO 40.000 DINARA: Sombor daje pomoć za prvorođen dete

Zahvaljujući merama pronatalitetne politike, roditeljski dodatak za prvorođeno dete dobilo je 37 majki sa teritorije grada Sombora.

- Grad Sombor u budžetu izdvaja više od 17 miliona dinara za finansijsku podršku porodici sa decom. Pored toga, svake godine darujemo prvorođenu bebu sa 100.000 dinara, dok roditeljski dodatak za prvorođeno dete iznosi 40.000 dinara - ističe Jovana Miljević, članica Gradskog veća za oblast socijalne zaštite.

- Pored ovih finansijskih mera podrške, da bi zaposlene majke mogle da provode više vremena sa svojom decom, zajedno sa Crvenim krstom u Somboru smo otvorili Servis za podršku roditeljstvu u kojem se ostvaruje pravo na uslugu pranja i peglanja veša. Takođe, obezbedili smo i besplatne udžbenike za decu prvog i drugog razreda osnovne škole, a aktivno radimo i na proširenju kapaciteta predškolske ustanove, kako bi i novorođena deca brže i lakše ušli u sistem Predškolske ustanove „Vera Gucunja“.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Brzo je postao viralan na nekoliko društvenih platformiSkupoceni telefoni često se smatraju “statusnim simbolom”, a naža...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.