Sa koliko godina Srbi stupaju u brak: Brojke koje će vas naterati da se zamislite

Prvi brak u Evropskim zemljama obično se sklapa između 25 i 40 godine - po podacima Eurostata prosek je 30,7 godina za žene, 33,1 za muškarce.

Srednja starost mladih koji se venčavaju, doduše, varira ne samo po regionima, već i među polovima.

U 2022. godini, u svim evropskim zemljama, žene se uglavnom udaju u mlađoj dobi u odnosu na muškarce. Rumunija pokazuje najuočljiviju rodnu razliku, sa oko 3 godine razlike (31,2 za muškarce i 28 za žene), konstatuje The European Correspondent i daje listu Eurostata koja predstavlja prosečne godine za prvi brak za muškarce i žene.

Španija je na vrhu liste, s obzirom da žene u prvi brak u proseku ulaze sa skoro 35 godina (34,7), a muškarci sa skoro 37 (36,8).

U dnu liste je Turska, gde je prosek za žene 25,6 a za muškarce 28,3.

Što se Srbije tiče, bliža je donjoj granici – prosek za žene je 28,6 godina, a za muškarce 31,4 godine.

Od zemalja iz okruženja, niže od nas je Rumunija, dok se u Hrvatskoj žene udaju s 28,9 godina, a muškarci žene s 31,4.

Izvor: nova.rs

 

Lifestyle

Brzo je postao viralan na nekoliko društvenih platformiSkupoceni telefoni često se smatraju “statusnim simbolom”, a naža...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.