Apatinske ribarske večeri od 7. do 9. avgusta, Lička olimpijada vikend ranije Apatinske ribarske večeri
subota, 23 maj 2020 07:57

Apatinske ribarske večeri od 7. do 9. avgusta, Lička olimpijada vikend ranije

Povodom velikog interesovanja građana za održavanje događaja i manifestacije na koje su prethodnih godina navikli, medijima su se danas obratili predsednik opštine Apatin Milan Škrbić i direktor Turističke organizacije Apatin Nemanja Jović.

U apatinskoj opštini se prethodnih godina održavalo preko 20 manifestacija i naša želja je na početku godine bila da se taj trend nastavi, pa čak i proširi. Zbog situacije koju smo imali sa pandemijom virusa Korona prethodnih meseci, prinuđeni smo da se prilagođavamo da neke od njih održimo vodeći računa o merama koje su i dalje na snazi. Najveću tradiciju među manifestacijama svakako imaju apatinske ribarske večeri koje ove godine treba da se održe 57. put i nisu održane u ovih skoro 60 godina samo jednom, kada je u Apatinu bila poplava. Naša je želja da ove godine tu tradiciju ne prekidamo i da ih odložimo za početak avgusta, odnosno za vikend od 07. do 09. a Ličku olimpijadu za vikend ranije, odnosno u subotu 01. avgusta. – rekao je predsednik opštine Apatin Milan Škrbić.

Apatinske ribarske večeri nisu manifestacija koju organizuju samo Turistička organizacija Apatin i opštinska uprava, već tu imamo učešće velikog broja udruženja, sportskih klubova, KUD-ova i raznih drugih sekcija što je čini veoma kompleksnom za organizaciju. Nismo žurili sa odlukom, pažljivo smo pratili kakve će odluke biti u vezi sa Korona virusom, kao i to kako će reagovati organizatori drugih manfestacija u Srbiji i našem okruženju i svedoci smo odlaganja i Oktobaresta, kao i Egzita, te smo istu odluku doneli i mi. – rekao je direktor Turističke organizacije Apatin Nemanja Jović.

Jović je izrazi očekivanje da bi do termina za koji je odlučeno situacija trebala da se normalizuje i da se ispune svi uslovi za bezbedno održavanje ovih tradicionalnih manifestacija. O drugim manifestacijama će se naknadno odlučiti u skladu situacijom i vremenom koje predstoji.

Slobodno vreme

Lifestyle

Kome se obraćamo ukoliko imamo primedbe na ponašanje lekara i sestara? Da li u domovima zdravlja u Srbiji postoji zašti...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.