petak, 10 februar 2023 07:44

Počela izgradnja vizitorskog centra u Apatinu

Na prostoru nekadašnje „Harčaš“ čarde, započeta je sanacija i prenamena celog kompleksa. O tome kako teku radovi i šta su naredni koraci, govorila je predsednica opštine Apatin Dubravka Korać.

Opština Apatin nastavlja ulaganje u turizam i ove godine će osim osnovne škole to biti najveći prioritet. Krenuli smo u prvu fazu rekonstrukcije „Harčaš“ čarde gde je ideja da završimo sivu fazu radova, nakon čega sledi druga u kojoj će da se sređuje unutrašnjost objekta, kao i da se prave spoljni sadržaji, rekla je Dubravka Korać.

Radove finansira opština Apatin sa 15 miliona dinara, dok će za završetak radova biti potrebno još oko 40 miliona.

Trenutno smo u pregovorima sa Ministarstvom turizma i ja očekujem da će ministarstvo podržati ovaj projekat, obezbediti sredstva i da ćemo do kraja godine imati završen objekat, dodala je predsednica naše opštine.

Mislim da je reč zaista o jedinstvenom objektu, obzirom da se radi o Vizitorskom centru kakav ne postoji na ovom delu Gornjeg Podunavlja. Ideja je da objekat bude podeljen na tri sadržinske celine. Prva će se odnositi na postavku koja će upoznati sve goste našeg grada, kao i naše najmlađe sugrađane sa bogatstvom Gornjeg Podunavlja i istorijom ribarstva na našem području. Drugi deo objekta biće ugostiteljskog tipa fokusiran na brendiranje i upoznavanje gostiju sa našim specijalitetom, apatinskim ribljim paprikašom, dok će okolina objekta obilovati sadržajima za naše najmlađe goste. Biće rekreativni i sportski sadržaji, kao i učionice na otvorenom. Mislim da će Apatin time dobiti jedan vredan i interesantan sdržaj, poručila je Dubravka Korać.

Slobodno vreme

Lifestyle

Prevare su u porastu. Prema Federalnoj trgovinskoj komisiji (FTC), ljudi su izgubili 10 milijardi dolara zbog prevara u ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.