sreda, 19 april 2023 05:44

Crvenka: 54. zonska smotra dramskog stvaralaštva

Iz opštine Kula na ovogodišnju zonsku smotru dramskog stvaralaštva plasiralo se čak šest predstava, a po jedna dolaze iz Sombora i Apatina

54. Zonska smotra dramskog stvaralaštva “Vinko Stupar” održaće se u Domu Kulture u Crvenki od 19. do 26. aprila, a svih osam predstava igraće se od 20 časova.

Smotru će u sredu, 19. aprila otvoriti domaće, crvenačko pozorište "Stevan Sremac" sa predstavom “Kralj umire” u režiji Radomira Čupića.

U četvrtak, 20. aprila, publici će se predstaviti Dramski studio “Luča” iz Kruščića koji će odigrati predstavu “Balada o protestu” čiju režiju podpisuje Dejan Cicmilović.

Narednog dana, u petak, komadom na rusinskom jeziku “Služavke” predstaviće se Dramski studio “Art” iz Ruskog Krstura, a reditelj predstave je Vladimir Nađ Aćim.

U subotu, 22. aprila, duodramu “Čežnja za super povrćem” čiju režiju podpisuje Dragan Ostojić odigraće glumci Kulturnog centra Kula.

U nedelju, 23. aprila, komadom “Prosidba” Antona Čehova u režiji Lee Jevtić predstaviće se Dramski studio “Sanjari” iz Sombora.

Rusinsko kulturno-umetničko društvo “ Dr Gabrijel Kosteljnik” iz Kule odigraće duodramu “Umorna konjica” na rusinskom jeziku u ponedeljak, 24. aprila, u režiji Janka Lenđera.

U utorak, 25. aprila, Dramski studio Kulturnog centra iz Apatina izvešće predstavu “Žak ili pokornost” Ežena Joneska, a režiju podpisuje Dušan Gladić.

Dramska sekcija Doma kulture “Velimir Sandić Veljko” iz Sivca, u sredu, 26. aprila, publici će se predstaviti komadom “Narodni poslanik” Branislava Nušića u režiji Dejana Cicmilovića.

Organizatori smotre su Savez umetničkog stvaralaštva Vojvodine, Kulturno prosvetna zajednica opštine Kula i Dom kulture Crvenka, dok je pokrovitelj smotre opština Kula.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Cene u Grčkoj u 2024. prate trend u Evropi i kao i u svim drugim zemljama, i ove godine su neznatno više nego prethodnih...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.