petak, 17 mart 2023 07:53

Specijalistički preventivni pregledi u svim mestima opštine Kula

 

Dom zdravlјa Kula pokrenuo je akciju specijalističkih pregleda stanovništva bez prethodnog zakazivanja, a sve sa cilјem prevencije eventualnih obolјenja.

Prvi u nizu preventivni pregled pregled obavlјen je u Liparu, dok je u subotu, u periodu od 8 do 12 časova, zakazan pregled stanovništva u Ruskom Krsturu, a u ponedelјak, 20. marta u Domu zdravlјa u Kuli radiće se mamografija i ultrazvučni pregled dojki. Direktorka Doma zdravlјa Kula, doktorka Vesna Tomić da je značaj preventivnih pregleda nemerlјiv i da je krucijalno da se oni sprovode ustalјenom dinamikom sa težnjom da se svaki stanovnik opštine podrvgne ovom vidu pregleda. O samoj koncepciji doktorka Tomić dodaje:

„ Organizovali smo veliku akciju, koja se odnosi na preventivne specijalističke preglede stanovništva čitave opštine Kula. Akcenat smo najpre stavili na manja mesta, počevši od Lipara, zatim ćemo se nadovezati na Ruski Krstur i Kruščić, a potom i na Sivac, Crvenku i, na kraju, Kulu. Ono što je bitno jeste usmeravanje fokusa na dostupnost samih pregleda lokalnog stanovništva, u smislu aktivacije specijalista. Ovakvim akcijama smanjujemo i rasterećujemo redosled čekanja, a samim tim i obezbeđujemo adekvatne uslove za zdravstvenu negu stanovništva“.

Kada je reč o specijalizacijama, doktorka Tomić ističe:

„Što se tiče unapređenja oko tekućih specijalizacija, možemo se pohvaliti da su naši lekari, koji su na specijalizaciji iz pedijatrije, završili edukacije i dobili sertifikate koji se odnose na detekciju ranog razvojnog poremećaja kod dece. Ovaj problem, naročito u poslednjih par godina u drastičnom je porastu. Ovom novinom obezbeđujemo uslove sa cilјem unapređenja razvojnog Savetovališta kod dece. Takođe, imamo naznake povezivanja sa drugim udruženjima i organizacijama, kako bismo obezbedili što bolјe uslove za roditelјe i što bolјu terapijsku varijantu pristupa kod dece koja imaju potrebe za tim“.

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.