Marta Sokolai Marta Sokolai

15. jula 1965. godine rođena je Marta Sokolai (danas Šišković), internacionalni majstor strelac, višestruka juniorska državna prvakinja i rekorderka u gađanju standardnom vazdušnom i malokalibarskom puškom.

Ima jednu zlatnu i dve srebrne medalje sa balkanskih šampionata, a najveći uspeh je svakako bronzana medalja sa juniorskog prvenstva Evrope 1984. godine. Bila je 1985. godine studentska prvakinja Jugoslavije u gađanju vazdušnom puškom. Sa ekipom somborskog ŽAK-a osvojila je zlatnu medalju na državnom prvenstvu 1986. godine, a sa ekipom “Novi Sad 1790” 1988. godine.

Na 4. Sportskoj olimpijadi školske godine Vojvodine 1982. godine osvojila je dve zlatne medalje ( ekipno i pojedinačno) uz dva olimpijska rekorda.

Za najboljeg sportistu godine "Somborskih novina" birana je dva puta, 1983. i 1984. godine.

Autor: Dušan Kolundžija

Lifestyle

Kome se obraćamo ukoliko imamo primedbe na ponašanje lekara i sestara? Da li u domovima zdravlja u Srbiji postoji zašti...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.