Ivica Frgić Ivica Frgić

Jedan od najboljih rvača na prostorima bivše Jugoslavije, Ivica Frgić, rođen je u Somboru 18. jula 1953. godine.

U karijeri koja je trajala više od 20 godina ostvario je niz vrhunskih rezultata. Bio je više od 1000 puta državni reprezentativac.

Tri puta je učestvovao na olimpijskim igrama: 1976. bio je drugi, 1980. četvrti, a 1988. bio je pomoćni trener reprezentacije. Sa svetskih prvenstava ima srebrnu i dve bronzane medalje. Evropski prvak bio je 1975. godine, a dve godine ranije okitio se i bronzanim odličjem.

Dva puta bio je pobednik na Mediteranskim igrama, a sa Univerzijade 1977. godine doneo je srebrnu medalju.

Po završetku karijere posvetio se trenerskom poslu. Osim toga obavljao je i niz odgovornih funkcija u rvačkom sportu Vojvodine i Srbije. Dobitnik je dve Spartakove nagrade, za sportske domete i za životno delo. Sombor ga je nagradio Oktobarskom nagradom, Rvački savez Srbije dodelio mu je Zlatni orden, a Svetska rvačka federacija Zlatnom značkom sa brilijantom.

Frgić je diplomirani pedagog fizičke kulture i zaslužni sportista Jugoslavije.

Umro je 2015. godine.

Autor: Dušan Kolundžija

Lifestyle

Efikasno uklonite kamenac sa pegle na brz i jednostavan način, sve što vam treba je jedna svakodnevna namirnica koju već...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.