Državna sekretarka Sandra Dokić obišla radove na uklanjanju divlje deponije u Gakovu RTV (Bojana Radovanović)
subota, 25 maj 2024 04:26

Državna sekretarka Sandra Dokić obišla radove na uklanjanju divlje deponije u Gakovu

Državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Sandra Dokić posetila je Sombor i obišla radove na uklanjanju divlje deponije u Gakovu. Za uklanjanje ove divlje deponije Grad Sombor je dobio sredstva u iznosu od 3,8 miliona dinara.

Ministarsto zaštite životne sredine je od 2021. godine izdvojilo je 348 miliona dinara za čišćenje divljih deponija širom Srbije i cilj je da ove godine bude 1119 očišćenih deponija rekla je Državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Sandra Dokić tokom današnje posete Somboru.

"Za sam Sombor je izuzetno značajno da će u narednom periodu dobiti Regionalni centar za upravljanje otpadom. To je jedan projekat na kom već nekoliko godina radimo i važno je da će pokriti pet jedinica lokalne samopurave. Na taj način će kompletno biti rešen problem upravljanja otpadom i automatski će se zatvoriti i rekultivisati devet nesanitarnih deponija koje se nalaze u ovom regionu. Očekujemo da će do 2026. godine Regionalni centar počne da radi. Važno je da do tada se očiste sve divlje deponije, da se ne stvaraju nove, da građani shvate da otpad treba da se odlaže na adekvatan način. 180 hiljada građana iz ovog regiona će imati mogućnost da odvajaju otpad. Oni će dobiti i kante", rekla je Sandra Dokić, državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine.

Za uklanjanje divlje deponije u Gakovu, Grad Sombor je dobio sredstva u iznosu od 3,8 miliona dinara.

"Za ovu deponiju Ministarstvo nam je dalo 3,8 miliona dinara i Grad je učestvovao sa još oko dva miliona dinara, tako da je ukupno za uklanjanje ove deponije utrošeno oko šest miliona dinara. Mi ovde imamo i kamere, ali izgleda da dok ne podignemo kazne ljudi neće stati", rekao je Slobodan Stanić, član Gradskog veća za oblast ekologije i zaštite životne sredine, Sombor.

Državna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Sandra Dokić ovom prilikom najavila je i da će Apatin uskoro dobiti postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.