Kažu da su ovo tri najodanije rase pasa. Slažete li se?

Svaki vlasnik psa će za svog psa, bez obzira na rasu, reći da mu je odan, ali dali znate koje su rase pasa proglašene za naodanije?

Nemački ovčar

Svetsko udruženje uzgajivača pasa nemačke ovčare naziva rasom koju pravi ljubitelji pasa obožavaju. Stekli su reputaciju izuzetne inteligencije i plemenitog temperamenta. Neće se nikada navići na miran život u kući, na kauču. Potrebno im je jako puno fizičke aktivnosti, pa čak i mentalnih izazova tokom dana. Oni će svaki zadati posao obaviti savršeno, bilo da se radi o policijskom poslu ili poslu psa vodiča, člana gorske službe spasavanja ili pak takmičara u sportskim igrama za pse. Oni su zaista verni prijatelji. No, potrebno im je vreme da nekoga zavole, ali jednom kad su osobu zavoleli, postaju ekstremno odani, piše svetpasa.com.

Doberman

Kad je doberman iz dobrog legla i pravilno dresiran, on je pravi prijatelj i čuvar. Te inteligentne pse lako je dresirati i zato su često deo vojnih ili policijskih jedinica. Oni vole svoje vlasnike, naročito one koji im omogućavaju puno aktivnosti i pustolovina u prirodi. Njihova odanost ljudima ne svodi se samo na njihovog vlasnika (kao što ih bije glas), oni vole ljude uopšteno i zato su kroz istoriju tako omiljeni.

Čivava

Svi znamo da su čivave sićušni psi sa velikim karakterom, ali taj inteligentni pas zaista je i odan prijatelj. Kako su puni želje da zadovolje vlasnika, nije im potreban poseban trening. Oni su najsitnija rasa, poneki teže čak i ispod dva kilograma. Mogu se jako razlikovati po temperamentu, ali svi primerci ove rase veoma su odani ljudima, koje vole. Neke čivave stekle su reputaciju kao divlje i zlobne prema nepoznatim ljudima, ali to je verovatno posledica njihove velike odanosti svom vlasniku. Čivave treba podučiti da budu umereniji sa lajanjem. Potrebno im je umereno, ne naročito strogo, ali regularno dresiranje.

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.