subota, 02 septembar 2023 05:22

Opština Apatin raspisala konkurs za dodelu stipendija i pomoći u školovanju srednjoškolcima

Opština Apatin raspisala je danas konkurs za dodelu stipendija i pomoći u školovanju učenika srednjih škola na teritoriji opštine, za školsku 2023/2024. godinu.

Podsećamo, učenička stipendija za đake koji su upisani u neku od srednjih škola na teritoriji opštine Apatin i koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili ukupnu prosečnu ocenu od najmanje 4,60, iznosi 5.000 dinara mesečno, dok pravo na pomoć u školovanju u iznosu od 3.000 dinara mesečno imaju učenici iz socijalno ugroženih porodica, koji su takođe upisali neku od apatinskih srednjih škola i imaju najmanju prosečnu ocenu 3,00.

Konkurs traje do 15. septembra, a detaljnije informacije o pravu na stipendije i pomoć u školovanju, potrebnoj dokumentaciji, te načinu prijavljivanja mogu se pročitati OVDE.

Osim navedenog konkursa, opština Apatin danas je raspisala je i konkurs za dodelu smeštaja i ishrane učenika srednjih škola u Domu učenika Apatin. Ovaj poziv odnosi se na učenike koji imaju mesto prebivališta ili boravište van naseljenog mesta Apatin, a upisali su neku od srednjih škola u našoj opštini.

Za prvih 20 na listi prijavljenih, a koji ispunjavaju potrebne kriterijume, lokalna samouprava finansiraće mesto u Domu učenika u visini 100% ukupne cene tokom trajanja cele školske 2023/2024. godine.

I ovaj konkurs otvoren je do 15. septembra, a sve potrebne informacije zainteresovani mogu dobiti OVDE.

Izvor: Radio Apatin

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.