četvrtak, 16 mart 2023 06:26

PULIN UMALO NIJE UBIO TROGODIŠNJEG MARKA Pas dečaku naneo stravične povrede - rana od očnog kapka do uveta

PAS je u Sivcu, u opštini Kula, izujedao trogodišnjeg Marka, koji je s ranama na licu, ruci, grudima i leđima završio u bolnici u Somboru.

Njegov otac Branko Jezdić kaže da je sreća u nesreći što pas nije dohvatio dete za vrat, jer bi takav ujed bio smrtonosan.

Napad psa dogodio se 7. marta u Volođinoj ulici u Sivcu, ispred kuće u kojoj stanuje baka stradalog dečaka. Ona je njega i njegovog dvogodišnjeg brata dovezla automobilom iz Čonoplje kod Sombora, gde dečaci žive sa svojim roditeljima.

Čim su njih troje izašli iz automobila, nasrnuo je pas, koji se ustremio na našeg starijeg sina. Ugrizao ga je za lice i napravio mu otvorenu ranu od polovine očnog kapka do iza uveta, dugačku 15 centimetara, koja je hirurški zašivena sa 18 ili 20 šavova – navodi dečakov otac.

Baka, koja se borila da odbrani unuka od razjarene životinje, izujedana je po rukama i nogama.

KRIVCI VLASNICI
Milenko Rajić, sekretar MZ Sivac, kaže da se u selu vodi stalna bitka sa napuštenim životinjama.

- Pre dve–tri nedelje upravo iz Volođine ulice, na poziv ljudi koji tamo žive, ekipa Zoohigijenske službe JKP „Komunalac“ iz Kule je odvezla punu prikolicu uhvaćenih pasa u prihvatilište. Glavni krivci što su psi na ulici su vlasnici koji ih puštaju iz dvorišta ili štenad u džakovima odnose u atar, odakle se, kad porastu, vraćaju u selo – objašnjava Rajić.

- Pas je rastrgao zimsku jaknu našeg deteta i možemo samo Bogu da zahvalimo što ga nije ugrizao za vratnu arteriju, jer bi dete iskrvarilo. Sreća je i što pas nije napao našeg mlađeg sina, koji je stajao pored automobila – kaže Branko.

Na bakine pozive u pomoć, dotrčao je košija, koji je letvom oterao psa. Životinja do danas nije pronađena.

- Mlađi sin se od tada panično plaši pasa, a stariji, kad ga pitam šta je bilo, neće ništa da priča, samo okrene glavu. To pokazuje da je u šoku. Nisam ljut ni na koga i ništa ne tražim, samo želim da mi dete izađe iz bolnice, da se oporavi i da to što pre zaboravimo – kaže otac, napominjući da bi vlasnici trebalo da paze da im psi ne izlaze na ulicu, jer i druga deca mogu da nastradaju.

Prema Brankovim saznanjima, njegovog sina je napao crni mađarski pulin, koji je pastirski pas. U opisu ove životinje se navodi da reaguje lavežom na svaku nepoznatu osobu, da voli da skita i da je druželjubiva, ali, kako ističe Branko, možda je postala agresivna jer je bila maltretirana.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.