ponedeljak, 10 april 2023 05:06

Pad cena kirija u Srbiji: Kompletan spisak po gradovima - Evo gde je zakup najskuplji, a gde najjeftiniji

Cene kirija u Beogradu, ali i celoj Srbiji u poslednjih par meseci počele su da padaju. Sada je nešto lakše pronaći stan po nižoj ceni nego što je to bio slučaj u prethodnih godinu dana. Cene kirija eksplodirale su pre godinu dana sa dolaskom Rusa u našu zemlju, ali tokom meseca marta primećuje se značajna stabilizacija.

Prema podacima sa sajta za oglašavanje nekretnina, nekretnine.rs pad cena kirija u mesecu martu jasno je vidljiv, posebno kada se uporedi sa prethodnim mesecima, a naročito sa prošlom godinom.

Grad koji je na vrhu liste po visini cena za zakup u mesecu martu, svakako je Beograd, a najjeftiniji su Kragujevac i Pančevo.

Boegrad
Najskuplji kvadrat zakupa na nivou celog grada je u centru Beograda i njegova cena iznosi 16.4 evra po metru kvadratnom, dok je najjeftiniji u Mirijevu gde je cena 8.8 evra. Odmah nakon centra, cena kvadrata najveća je u opštinama Vračar i Novi Beograd, a zatim na Paliluli.

Cena kvadrata zakupa na Vračaru iznosi 15.2 evra po metru kvadratnom ,dok je Novom Beogradu 14.3 evra. U obe opštine zabeležen je trend pada. Na Vračaru cene su niže za 1.30 odsto, a na Novom Beogradu za više od 2 odsto.

Odmah iza Vračara i Novog Beograda, najskuplji kvadrat zabeležen je na Paliluli. Prosečna cena kvadrata zakupa u ovoj opštini iznosi 12.5 evra po metru kvadratnom. Nakon Palilue tu je i Voždovac gde cena iznosi 11.7 evra po metru kvadratnom, što je takođe pad u odnosu na prethodne mesece za 2.50 odsto.

Na poslednjem mestu je već pomenuto Mirijevo, gde je cena kvadrata 8.8 evra, i to predstavlja pad za čak 3.30 odsto u odnosu na prethodni mesec.

Nakon Beograda, najveće kirije su Novom Sadu i Nišu, ali cene su znatno niže kada ih uporedimo sa cenama kvadrata zakupa u glavnom gradu.

Novi Sad
Prosečna cena zakupa, kada govorimo o Novom Sadu najveća je u naselju Podbara i Grbavica. Cena zakupa u Podbari iznosi 10.4 evra po metru kvadratnom, a u naselju Grbavica neznatno niža i iznosi 10.1 evro. Trend pada cena prisutan je i u omo gradu.

Na trećem mestu se nalazi centar Novog Sada. Cena zakupa u ovom delu grada iznosi 10 evra po metru kvadratnom, i u minisu je od 9,09 odsto, dok je na poslednjem mestu po cenama zakupa Novo naselje, gde cena iznosi 8.2 evra po metru kvadratnom.

Niš
Prosečna cene u Nišu su značajno niže od cena u Novom Sadu i Beogradu. Cena zakupa najveća je u Bulevaru Nemanjića i iznosi 8.9 evra po metru kvadratnom, dok je najniža u opštinama Durlan i Palilua i iznosi 6.3 odsto i u jednoj i u drugoj opštini. U naselju Pantelej cena zakupa po kvadratu iznosi 6.5 evra.

Kragujevac i Pančevo
Za sada najnižu cene zakupa su Kragujevcu. U ovom gradu prosečna cena kvadrata iznosi 5.5 evra, dok je u Pančevu nešto veća i iznosi 6.5 evra po metru kvadratnom.

Izvor: blic.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Efikasno uklonite kamenac sa pegle na brz i jednostavan način, sve što vam treba je jedna svakodnevna namirnica koju već...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.