ponedeljak, 10 april 2023 05:58

Vesić: Tenderi za modernizaciju dve pruge u Vojvodini

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić saopštio je da su objavljena dva tendera za projektovanje rekonstrukcije i modernizacije dve železničke regionalne pruge u Vojvodini.
„Tražimo kompanije koje će uraditi Idejni projekat sa Studijom opravdanosti i Studijom o proceni uticaja na životnu sredinu rekonstrukcije i modernizacije železničke pruge Pančevo Glavna – Zrenjanin – Banatsko Miloševo – Subotica, kao i pruge Sombor – Vrbas”, rekao je Vesić.

Otvaranje ponuda biće obavljeno 11. i 12. maja 2023. godine.

Ministar Vesić je prilikom radne posete Evropskoj komisiji u Briselu u januaru ove godine zatražio da Evropska unija finansira obnovu pet regionalnih železničkih pruga ukupne dužine oko 600 kilometara.

Tada je obećao da će Srbija da uradi projekte modernizacije tih pruga.

Izvor: Politika, Tanjug

Slobodno vreme

Lifestyle

Efikasno uklonite kamenac sa pegle na brz i jednostavan način, sve što vam treba je jedna svakodnevna namirnica koju već...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.