Koliko koštaju montažne vikendice u Srbiji Koliko koštaju montažne vikendice u Srbiji Foto: Privatna arhiva; E-kuće
sreda, 01 mart 2023 05:17

Koliko koštaju montažne vikendice u Srbiji

I bekstvo iz grada ima svoju cenu.

Za nekoliko sedmica useliti se u svoju planinsku kuću iz snova – ta slika sve je primamljivija, posebno onima koji bi da imaju svoju oazu daleko od gradskog asfalta. Pitanje je samo koliko to zadovoljstvo košta.

A-frame

„Cena kuće A-frame za Srbiju i Crnu Goru se kreće od 480 evra po kvadratu za sivu zonu. U cenu je uključena kompletna spoljna gotovost (krovna pokrivka od lima, PVC prozori, fasada, oluci…). Unutra je kompletno završen gips. Izolacija u zidu iznosi 300 mm (debljina zida iznosi 350 mm sa svim slojevima), u krovu 300 mm“, kažu za Zadovoljnu iz kompanije E-kuće iz Čačka.

Što se tiče cene za unutrašnje radove, one variraju.

„To zavisi od toga kakve podove želite, koju klasu pločica, kakvo želite grejanje. Cene završnih radova se kreću oko 150 evra/m2, bez grejanja. Temelj nije u ceni“, kažu iz E-kuće.

Cena po kvadratu kuće sa fotografije je 580 evra i ona ima bruto oko 70 kvadrata.

Rokovi za izgradnju montažnih kuća ove kompanije su od 90 do 120 dana.

Cena za kuće po principu ključ u ruke, sa sve temeljom, jeste oko 700 evra po kvadratu.

Boks kuće

Elegantnog i prijatnog izgleda, sve popularnije su takozvane kućice kontejneri. Njih možete da nabavite preko kompanije Montažne box kuće iz Pančeva.

Primer njihove male montažne boks kuće ima površinu od 18 m2. Osmišljena je kao kuća ili vikendica malih dimenzija koja bi zadovoljila sve potrebe za odmor i uživanje. Zahvaljujući dobroj izolaciji ova mala kuća ima veliku energetsku efikasnost, što doprinosi smanjenju potrošnje i rasipanja energije.

Ovakve male montažne kuće se rade po sistemu ključ u ruke. Za izradu ove montažne kuće naručilac radova je dužan da uradi temelj, dovede priključke struje, vode i kanalizacije do kuće. Dakle, temelj ne ulazi u cenu, ali na zahtev je moguće dobiti i njega uz kuću, uz doplatu. Cenu diktira nagib terena tip zemljišta i drugi faktori. Sanitarije i kupatilski nameštaj kupuje naručilac radova, a montaža i ugradnja su uračunati u cenu.

Rok za izvođenje radova bez temelja za model sa slike je 20 dana. Cena je 14.000 evra, s tim što temelj ne ulazi u cenu.

Brvnare

Brvnaru od oko 26 kvadrata možete da nabavite preko kompanije Hrast Petković iz Jagodine. Brvnara može da ima krov na dve vode ili ravan krov.

Prevoz do mesta montaže je 1,2 evra po kilometru.

Cena za ključ u ruke sa montažom na vašem betonu je 10.000 evra. Osnovna varijanta brvnare + dodatni radovi podrazumeva izradu kompletne struje i vode, izolaciju krova i zidova, vinil pod u kupatilu + zidovi obloženi PVC lamperijom, kompletan pod.

Rok isporuke je od pet do 15 dana, zavisno od veličine izabrane tipske brvnare.

Neobične

Malo drugačiju vikendicu, možda onu koja podseća na iglo ili pak onu sa celim jednim zidom u staklu, možete da nabavite preko firme Montažne kuće Sergej. Varijanta ključ u ruke košta od 450 do 500 evra po kvadratu.

U cenu su uračunati armirano-betonski temelj sa izlivanjem armirane ploče, unutrašnji i spoljašnji zidni elementi, fasada, molerski radovi, krov, stolarija, podovi, kupatilo, elektroinstalacija, terasa, kuhinja, transport, istovar i montaža objekta.

Izrada traje obično mesec dana.

Za avanturiste

Od 400 do 700 evra po kvadratu za montažne kuće/vikendice po principu ključ u ruke možete da dobijete kompletno završen objekat preko firme Lastavica iz Beograda.

Njihova kuća od oko 25-30 kvadrata je za ljude avanturističkog duha, kojima treba sklonište u prirodi. U nju je spakovano sve što vam treba da imate svoju oazu mira. To je prizemni stambeni objekat koji je moguće koristiti tokom cele godine ili kao vikendicu. Od prostorija ima dnevnu sobu sa kuhinjom, kupatilo, hodnik i spavaću sobu. Krov je kosi, dvovodan sa izraženim nagibom, što daje objektu mogućnost da se gradi i u planinskim krajevima.

Od poručivanja do završetka tipskog modela kuće obično prođe od dve do četiri sedmice.

Tip Golija

Tipske kuće Golija možete da nađete preko kompanije Iva kuće iz Ivanjice. Za, recimo, kuću od 65 kvadrata cena je od 20.000 evra.

Dobili biste kuću koja ima dve terase, kupatilo, predsoblje, kuhinju, dnevnu sobu, dve spavaće sobe i lođu.

Rok za izradu kuće po principu ključ u ruke obično je od nekoliko dana do mesec dana.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Vaše navike u ishrani mogu imati značajan uticaj na vaše telo. Kada birate hranu koja čini vašu redovnu ishranu, verova...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.