Stevan Pozder Stevan Pozder

15. avgusta 1929. godine u Somboru je rođen Stevan Pozder, jedan od najboljih fudbalera koje je Sombor imao.

Kao član prvoligaša subotičkog Spartaka, 1951. godine bio je član reprezentacije Jugoslavije sastavljene od igrača iz železničarskih klubova za evropsko prvenstvo na kojem jeJugoslavija ubedljivo osvojila prvo mesto pobedivši svih sedam protivnika. Pozder je postigao sedam golova. Bio je kompletan fudbaler.

Brz, sjajan tehničar, rasni golgeter, odlično je igrao glavom i šutirao s obe noge. Kratko vreme igrao je u Spartaku i zrenjaninskom Proleteru, a najveći deo karijere bio je jedan od stubova somborskog Radničkog u vreme kad su Somborci igrali značajnu ulogu u jugoslovenskom fudbalu.

Bio je kasnije i uspešan trener u više klubova.

Umro je 2008. godine.

Autor: Dušan Kolundžija

Lifestyle

Pića koje konzumiraju milioni mogu izazvati gubitak kose, upozorio je dr Abdulaziz Balvi za britanski Express. Lekar ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.