Dušan Mirković Dušan Mirković

12. aprila 1953. godine u Baču je rođen Dušan Mirković, dizač tegova, desetostruki prvak Jugoslavije, 42 puta državni reprezentativac.

Bio je i kapiten reprezentacije od 1971. do 1980. godine.

Sa ekipom somborskog Radničkog osvojio šest puta državno prvenstvo.

Više od 50 puta obarao državne rekorde, deveti na Olimpijskim igarama 1980. godine, prvak Balkana 1976. godine, osvajač jedne srebrne dve bronzane medalje na Mediteranskim igrama Dobitnik Nagrade "Jovan Mikić Spartak" 1976. godine.

Autor: Dušan Kolundžija

Lifestyle

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.