ponedeljak, 21 februar 2022 11:03

Mađarska zajednica Zapadne Bačke obeležila Dan grada Sombora

SOMBOR - Mađarska zajednica u Zapadnoj Bačkoj od 2019. godine i samostalno proslavlja dan grada Sombora.
Na svečanosti održanoj u Gradskoj Kući, potpredsednik Saveza Vojvođanskih Mađara dr Balint Pastor, nosilac liste SVM za parlamentarne izbore istakao je da je jedna zajednica onda jaka kada zna da formuliše svoje ciljeve i ume da nađe hrabre i odlučne ljude za ostvarivanje tih ciljeva.

Ilona Pelt, predsednica zapadnobačke okružne organizacije SVM-a takođe je naglasila da samo onda imamo budućnost ako zajedno planiramo svoj život, dok je dr Emeše Uri, kandidat za poslanika SVM u parlamentu istakla da su tokom proteklog perioda ostvareni najznačajniji rezultati: rekonstrtukcija Doma zdravlja u Somboru, obnova puteva Sombor - Bezdan i Sombor - Aleksa Šantić, obnova graničnog prelaza Bački Breg - Hercegsanto i otvaranje graničnog prelaza Gakovo – Gara, kao i dovođenje pijaće vode u sva okolna sela.

Posle svečanih govora usledio je prvi nastup novo formirane Somborske Filharmonije.

izvor:rtv.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Danas je Đurđevdan, praznik koji nosi uspomenu na Svetog Đorđa i označava granicu između zime i leta. Međutim, dok budet...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.