ponedeljak, 21 februar 2022 11:01

Zakazani prvi koncerti Somborske filharmonije

SOMBOR - Sombor je grad sa bogatom muzičkom tradicijom, a posle tri decenije ponovo je pokrenut rad Somborske filharmonije. Zakazani su i prvi koncerti.video icon
Učenik srednje muzičke škole u Somboru Stefan Ivetić jedan je od članova Somborske filharmonije čiji je rad pokrenut posle pauze od 30 godina.

Somborska publika zaslužuje filharmoniju i to je upravo i motiv da se oživi nekadašnja muzička tradicija ovog grada.

Na prvom koncertu, uz značajnu pomoć muzičara iz Subotice, je i cilj da filharmonija bude otvorena za saradnju sa muzičarima iz drugiih sredina.

Somborska filharmonija osnovana je 1900. godine. Radila je do početka Prvog svetskog rata. Rad je obnovljen posle Drugog svetskog rata, a poslednji koncert bio je 1991. godine.

izvor:rtv.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Danas je Đurđevdan, praznik koji nosi uspomenu na Svetog Đorđa i označava granicu između zime i leta. Međutim, dok budet...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.