ponedeljak, 21 februar 2022 07:26

POVODOM DANA GRADA OTVORENE IZLOŽBE „PRVI VEK SOMBORSKE GIMNAZIJE“ I „SLIKARSKI KORENI“, ODRŽAN ŠAHOVSKI TURNIR I PREDSTAVA „KAŠTEL U JEZERU“

Povodom obeležavanja Dana grada Sombora, u petak, 18. februara u Galeriji „Milan Konjović“ otvorena je izložba „Slikarski koreni“ autora Nebojše Vasića. Izložbu čini 13 maestrovih radova iz najranijeg perioda stvaranja, nastalih od 1913. do 1916. godine. Pored same izložbe, organizovana je i projekcija dokumentarnog filma „Milan Konjović – Stvaranje“ čiji je autor Jovan Aćin. Izložbu je zvanično otvorio član Gradskog veća Sava Dojić.

Obeležavanje 273. godišnjice od kako je Sombor stekao status slobodnog i kraljevskog grada, posvećeno je i velikom jubileju stogodišnjice osnivanja Šah – kluba u Somboru, a tim povodom u prostorijama Somborskog šahovskog kluba, u organizaciji Sportskog saveza grada Sombora, održan je turnir „Cuger Sombor – vek Somborskog šahovskog kluba“. Ispred Grada Sombora  učesnike je pozdravio član Gradskog veća Đorđe Zorić.

Istog dana, u okviru obeležavanja još jednog velikog jubileja, 150 godina od osnivanja somborske Gimnazije, u foajeu Narednog pozorišta Sombor otvorena je izložba pod nazivom „Prvi vek somborske Gimnazije“ u organizaciji Istorijskog arhiva Sombor. Izložba predstavlja izbor arhivske građe i prikazuje deo značajnih rezultata koje je ostvarila ova obrazovna ustanova u stogodišnjem periodu rada.

Povodom Dana grada, Narodno pozorište Sombor priredilo je poklon predstavu „Kaštel u jezeru“ Nine Plavanjac, u režiji Marjana Nećaka.

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Danas je Đurđevdan, praznik koji nosi uspomenu na Svetog Đorđa i označava granicu između zime i leta. Međutim, dok budet...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.