subota, 19 februar 2022 07:09

Izložba „Slikarski koreni“ narednih mesec dana u galeriji „Milan Konjović“

Tematska izložba slika Milana Konjovića pod nazivom „Slikarski koreni“, otvorena je danas u galeriji koja nosi ime velikog somborskog slikara.

Izložba je otvorena u okviru proslave Dana Grada Sombora, a kako ističe direktorka galerije Milena Rackov Kovačić, galerija „Milan Konjović“ svake godine sa zadovoljstvom učestvuje u proslavi Dana Grada:“U okviru proslave Dana Grada Sombora, kao i svake godine, naša ustanova se pridružuje raznim programima. Za ovu manifestaciju mi smo pripremili tematsku izložbu koja nosi naziv Slikarski koreni“, rekla je direktorka.

Vojvodina je uvek bila velika inspiracija za čuvenog maestra Konjovića te je, kako ističe autor izložbe kustos Nebojša Vasić, umetnik odlučio da ostavi svetla velegrada kakav je Pariz i vrati se u svoju rodnu kuću u Somboru:“Na novinarska pitanja, vrlo često, a vezano za detinjstvo, Milan Konjović je često spominjao svoju kuću u Crkvenoj ulici br. 11, a osobito salaš koji se nalazio desetak kilometara van Sombora prema Čonoplji. I kaže Milan Konjović – tamo je formirano moje detinjstvo, tamo su moji slikarski koreni, to mogu da potvrdim, jer sam to tek kasnije, kada sam došao iz Evrope, uvideo tu lepotu, radosti stvaranja, kada sam počeo da slikam u svojoj Bačkoj ravnici“.

Izložbu je ispred Grada Sombora, otvorio Sava Dojić član Gradskog veća, a posetioci će ovu postavku moći da pogledaju u narednih mesec dana.

 izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Prema podacima Interpola, globalna ilegalna industrija lažnih lekova najbrže je rastuća kriminalna delatnost na svetu sa...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.