subota, 19 februar 2022 07:07

Održan koncert somborskih kulturno-umetničkih društva u Velikoj sali Kulturnog centra

U okviru obeležavanja Dana grada, sinoć je u Velikoj sali Kulturnog centra „Laza Kostić“ održan svečani koncert „Pod bođošem šareni se cveće“. Na koncertu je učestvovalo deset kulturno-umetničkih društava sa teritorije Grada Sombora.
Ovom prilikom, direktorka ustanove, Vesna Šašić, istakla je da je ponosna što je organizacija ovakvog skupa konačno moguća, usled situacije sa koronavirusom. Publici su se prilikom koncerta predstavila mnoga kulturno-umetnička društva koja deluju na području Grada, a Šašić je izrazila želju da se održi zajednički nastup svih društava u bliskoj budućnosti.

 -Ja se iskreno nadam da ćemo uskoro biti u mogućnosti i to da realizujemo.

Prisećajući se rekonstrukcije Velike sale Kulturnog centra iz 2019. godine navela je sledeće:

-Ja sam tada maštala da ova sala bude dom Scene za decu i mlade, mi smo to ostvarili. Da ovde osnujemo digitalni bioskop, evo i to je na pragu da se ostvari za neke dve do tri nedelje.

Vesna Šašić naglasila je da se, u saradnji sa Dušankom Golubović, pre nekoliko godina rodila ideja da Velika scena Kulturnog centra bude početna tačka okupljanja i nastupa svih somborskih kulturno-umetničkih društava i da je ta ideja, ovim koncertom, zaživela.

Sinoćni koncert, pod rediteljskom palicom Dragana Kubatova, svojevrsna je novina na ovim prostorima. Iz Kulturnog centra najavljuju da će ovo biti samo prva u nizu ovakvih manifestacija.

 izvor:025info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Koliko hrana utiče na naš svakodnevni život nije nikakva tajna. Daje nam energiju, neophodne vitamine i minerale, ali po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.