sreda, 02 decembar 2020 15:10

"PRETILI SU KOLEGAMA DA NE KONTAKTIRAJU SA MNOM" Samohrana majka o mobingu u školi u Riđici

I sekretar i direktor su upozoravali radnike i pretili im da ne smeju da kontaktiraju sa mnom. Direktorica škole je sve plakate i razne materijale koje sam napravila za 25 godina rada iskidala, pobacala i naredila spremačicama da sve zapale u dvorištu škole - priča za Direktno.rs učiteljica Aida Gundić, koja je posle 25 godina rada u školi "Petar Kočić" u Riđici kod Sombora dobila rešenje da je "tehnološki višak", iako je samohrana majka deteta koje je 100 odsto invalid.

Ona je za Direktno.rs ispričala kako od avgusta meseca trpi mobing od direktorke ove škole Jasne Radusin i sekretara Dragana Vučenovića, a kako se to nastavlja i kada su drugi radnici u pitanju.

- Trenutno vrše mobing i nad pomoćnim osobljem tražeći od njih ono što sami ne poštuju. Oboje nijednom od početka školske godine nisu ispoštovali radno vreme. U prostoriji koja je u sportskoj hali u sklopu škole, a određena je za izolaciju u toku epidemije, provode većinu vremena, piju kafu i konzumiraju cigarete. Škola radi samo u prepodnevnoj smeni, a naredili su da spremačice rade uveče do 20 časova - priča ova učiteljica za Direktno.rs.

Kako kaže, direktorka na svom privatnom telefonu posmatra kretanje i radnje spremačica u popodnevnim satima.

- Grejanje se isključuje oko podneva tako da je već u 15 časova hladno. U školi postoji video nadzor, ali ne i računar na koji je povezan. Direktorica kontoliše spremačice preko telefona. Sve u svemu od škole je napravljen rijaliti. Od 1. jula do 1. septembra u školi je kao spremačica radila mlađa žena koja ima troje dece. Nije joj produžen ugovor već je primljen čovek koji ima 62 godine - priča Aida, i dodaje:

- Isti posao spremačice direktorica je obećala i drugima. Na sednici školskog odbora 31. avgusta jedna od članova školskog odbora ju je napala verbalno jer je i njoj obećala isti posao - kaže ova učiteljica.

Prema njenim rečima, u ovoj školi imaju prednost svi koji putuju iz Sombora, u odnosu na nju koja živi na tri minuta hoda od škole.

- Normu od 80 osto koju je škola dobila na osnovu projekta koji smo napisale bivši psiholog i ja, a odnosi se na obogaćen jednosmenski rad, direktorka je izdelila mojim koleginicama učiteljicama po 5 odsto, a ostatak čak i radnicima koji nisu stručni za predmet koji predaju i nisu primljeni na neodređeno radno vreme. Očigledna je namera direktora i sekretara da me od 15. septembra naredne godine, do kad imam pravo na 65 odsto ličnog dohotka ostave na ulici jer sam nepodobna - iskrena je Gundićeva.

Pokušali smo da dobijemo komentar i od direktorke škole "Petar Kočić" u Riđici, međutim, do objave ovog teksta nismo uspeli da stupimo u kontakt sa njom.

Izvor: direktno.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

  Poslovni sastanci predstavljaju osnovu za donošenje važnih odluka, razmenu ideja i usklađivanje strategija unutar org...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.