utorak, 09 jul 2024 05:32

U Somboru održan 18. Memorijal “Jovan Đuran”

Na terenima Fudbalskog Kluba “Žak” u Somboru, u nedelju, 7. jula, održan je 18. Memorijal „Jovan Đuran“ u čast čuvenog somborskog saračkog majstora, kao i takmičenje u vožnji zaprega kroz čunjeve u okviru 2. kola KUP-a Republike Srbije.

Pre početka takmičarskog dela, organizovan je defile jahača i zaprega nakon čega su se prisutnoj publici i takmičarima obratili organizator takmičenja Nikola Đuran i zamenica gradonačelnika Grada Sombora Ljiljana Tica.

U okviru 2. kola KUP-a Srbije, vožnja zaprega kroz čunjeve u dvopregu, oprobalo se 10 takmičara. Pobedu je odneo Akoš Berenji, drugo mesto zauzeo je Nikola Terzić, a trećeplasirani bio je Srđan Radivojević.

U vožnji zaprega kroz čunjeve u četvoropregu, pobednik je Ljubiša Trnjakov, dok je drugo mesto zauzeo Milan Relić.

Glavno takmičenje, 18. Memorijal „Jovan Đuran“, osvojio je prošlogodišnji pobednik Akoš Berenji koji je uspeo da i pored izuzetno male bodovne razlike drugoplasiranog Ljubiše Trnjakova i trećeplasiranog Mihajla Antunića, sačuva trofej i vrati ga kući.

Ovogodišnjem memorijalu prisustvovali su nj.e. ambasador Palestine u Republici Srbiji Muhamed Al Namur, predstavnici ambasade Libije, te predsednica Saveta mesne zajednice „Crvenka“ u kojoj se događaj i organizuje, Stanislava Jocić.
18. Memorijal „Jovan Đuran“ organizovao je Konjički centar „Panonski topot“ u saradnji sa Konjičkim savezom Srbije, uz podršku Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Izvor: Radio Dunav

 

Slobodno vreme

Lifestyle

Kome se obraćamo ukoliko imamo primedbe na ponašanje lekara i sestara? Da li u domovima zdravlja u Srbiji postoji zašti...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.