nedelja, 21 april 2024 06:32

U toku radovi na rekonstrukciji Rodine i Puste ulice u Bezdanu

U toku su radovi na rekonstrukciji Rodine i Puste ulice u Bezdanu, a iste je danas u prisustvu predstavnika Mesne zajednice „Bezdan“ obišao gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković.

Tokom obilaska radova, gradonačelnik Ratković je izjavio da se u saradnji sa mesnim zajednicama i iznetim predlozima, radi na uređenju postojeće i izgradnji nove saobraćajne infrastrukture.

„Zajedno sa predstavnicima Mesne zajednice „Bezdan“ obišli smo radove na proširenju Rodine ulice. Jedna od najfrekventnijih lokalnih saobraćajnica u Bezdanu. Na inicijativu Mesne zajednice, za 2024. godinu je kao prioritet stavljena upravo Rodina ulica. Nastavljamo i u drugim naseljenim mestima kao i u gradu Somboru, gde smo juče nastavili sa velikim projektom asfaltiranja neasfaltiranih ulica u Gradu. Pored toga, radili smo i na asfaltiranju saobraćajnica u Kljajićevu, Rastini, Staparu, Kolutu, tako da nastavljamo i u drugim naseljenim mestima kako bismo u 2024. godini uradili dobar deo posla što se tiče rehabilitacije naših saobraćajnica“, rekao je gradonačelnik Ratković.
Radovi u Rodinoj ulici podrazumevaju proširenje kolovoza sa četiri na pet metara u dužini od 400 metara, kao i kompletnu rekonstrukciju dve raskrsnice sa kojima se ukršta, odnosno raskrsnice sa Novogradskom i Pustom ulicom. Takođe, rekonstruiše se i deo Puste ulice u dužini od 60 metara.

Rekonstrukcija jedne od prometnijih ulica u Bezdanu je od velikog značaja za meštane koji tu žive, naglasio je sekretar MZ „Bezdan“ Robert Horvat.

„U Bezdanu je saobraćaj najfrekventniji u Rodinoj ulici. Ova deonica od Ulice Nova do Ulice Pusta je bila u kritičnom stanju i Grad je prepoznao inicijativu MZ „Bezdan“ da se uredi ovaj deo. Uređenjem atmosferske kanalizacije i proširenjem puta sa četiri na pet metara, ulica će biti mnogo veća, lepša i funkcionalnija“, rekao je Horvat.

Lokalna samouprava zajedno sa savetima mesnih zajednica uvažava potrebe i probleme građana sa kojima se svakodnevno suočavaju, te na taj način određuju prioritet u rešavanju istih. U 2024. godini, u dogovoru sa savetima mesnih zajednica do sada je urađena saobraćajna infrastruktura u Gakovu, Kljajićevu, Staparu, Rastini, Kolutu i Aleksi Šantiću, a sa radovima će se nastaviti i u ostalim naseljenim mestima, kao i u samom gradu Somboru.

Izvođač radova je „Vojput“ d.o.o. Subotica, a sredstva za ovu namenu su izdvojena iz budžeta Grada Sombora.

Slobodno vreme

Lifestyle

Naučnici su prvi put otkrili pećinu na Mesecu. Najmanje 100 metara duboka, smatra se da bi mogla da bude idealno mesto d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.