subota, 02 mart 2024 07:14

Pokaznom vežbom somborski vatrogasci obeležili Svetski dan civilne zaštite

Povodom Svetskog dana civilne zaštite, Civilna zaštita grada Sombora, u saradnji sa Vatrogasno – spasilačkom jedinicom MUP-a RS, Sektora za vanredne situacije, Odeljenja u Somboru, organizovala je vežbu rukovanja i korišćenja pumpi za crpljenje vode u vanrednim događajima.

Vežba je sprovedena kod Gradskog kupališta „Štrand“ na Velikom bačkom kanalu, a obuhvatala je obuku u rukovanju pumpama za vodu i koordinisano delovanje službi Sektora za vanredne situacije.

„Cilj vežbe bila je edukacija pripadnika Civilne zaštite grada Sombora u rukovanju pumpama za crpljenje vode, koju smo sproveli u saradnji sa Vatrogasno – spasilačkom jedinicom MUP-a RS. Nastavićemo da radimo na unapređenju sistema civilne zaštite, kako bi mogli blagovremeno da reagujemo u situacijama kada za to bude bilo potrebe“, rekao je savetnik za poslove vanrednih situacija i odbrane Ivan Gligorić.

Slobodno vreme

Lifestyle

Nikola Tesla, jedan od najplodnijih i najkreativnijih umova koje je čovečanstvo ikada imalo, ostavio je neizbrisiv trag ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.