utorak, 23 maj 2023 05:22

NASTALA 32 UMETNIČKA DELA: Vidovdanska likovna kolonija održana u Bačkom Monoštoru

 

VIDOVDANSKA likovna kolonija, treća po redu, u organizaciji Pokreta ratnih veterana Grada Sombora u saradnji sa Mesnom zajednicom „Crvenka“, održana je minulog vikenda u kampu somborskog Crvenog krsta u Bačkom Monoštoru.

Koloniji se odazvalo više od trideset afirmisanih umetnika iz cele Srbije među kojima su Petar Ulemek, Josip Kler, Milan Radaković, Saša Lovrenov, a jedan od naznačajnijih učesnika ovogodišnje Vidovdanske kolonije je Anatolij Ivakin, slikar iz Ruske Federacije. Kuriozitet ovogogodišnje kolonije je i gostovanje umetnika iz somborskog Udruženja slepih i slabovidih.

U inspirativnom ambijentu kampa Crvenog krsta unutar zaštićenog rezervata prirode Gornje Podunavlje, nastale su 32 slike, koje će javnosti biti predstavljene na Vidovdanskom trgu u Somboru, kao deo programa proslave Vidovdana – slave gradske Mesne zajednice Crvenka. Tokom leta i jeseni izložba će biti predstavljena u nekoliko naseljenih mesta Zapadnobačkog okruga.

Izvor: novosti.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Pića koje konzumiraju milioni mogu izazvati gubitak kose, upozorio je dr Abdulaziz Balvi za britanski Express. Lekar ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.