Japanci imaju običaj da sipaju BRAŠNO u toalet: Kada saznate zašto, URADIĆETE ISTO!

Čišćenje kupatila nije omiljena aktivnost. Najmanje popularno je čišćenje WC šolje, kojem neki pristupaju direktno s gađenjem.

 

Kod čišćenja wc šolje možete pomoći sebi jednostavnim trikom. Sve što vam treba je brašno.

Osveživači i dezinfekcija

Mnogi veruju da će se mirisnim gelovima (ili sličnog proizvoda) rešiti obaveze redovnog čišćenja wc šolje. Istina je da se vodokotlić aktivira svaki put kada pustite vodu, mirisaće i delimično dezinfikovati wc. Međutim, nakupljene nečistoće ostaju i ne postoji drugi način uklanjanja osim temeljnim čišćenjem skupim hemikalijama. U kuhinji imate sastojak koji vam može pomoći u čišćenju wc šolje.

Čišćenje WC-a brašnom

Ako pokušate očistiti wc sa brašnom, videćete da imate pri ruci jeftin alat koji se možete rešiti kamenca, grube prljavštine, plesni i klica. Za čišćenje wc šolje možete koristiti bilo koje brašno, na primer ono koje vam je dugo stajalo u otvorenoj teglici na polici i koje je postupno upilo vlagu. Za nekoliko novčića možete očistiti wc, bez zagađivanja okoline.

Kako očistiti kupatilo brašnom

Brašno se sipa u wc šolju na isti način kao kad pošećerite keks. Nanesite ga na sve unutrašnje prostore. Zatim pripremite efikasnu tečnost i sipajte je u vodokotlić.

U jednu litru vode dodajte 3 kašičice limunske kiseline i dobro promešajte. WC posut brašnom poprskajte pripremljenom tečnošću. Ostavite da deluje nekoliko sati, najbolje preko noći. Sledeći dan samo pustite vodu u wc-u. Brašno je abrazivno i zajedno sa limunskom kiselinom će se pobrinuti za uklanjanje grube prljavštine.

Prevencija kamenca

Ako imate problema sa tvrdom vodom u svom domu, verovatno imate posla sa kamencom u wc šolji. Možete ga se rešiti tako što ćete svaki dan posipate brašnom zidove wc solje.

Ako ujutro wc šolju pospete brašnom i četkom utrljate po zidovima WC šolje, kamenac se neće taložiti.

Brašnom se takođe može očistiti:

umivaonik
spaljene posude
masne mrlje na odeći
tuš kabina

Izvor: prva.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Efikasno uklonite kamenac sa pegle na brz i jednostavan način, sve što vam treba je jedna svakodnevna namirnica koju već...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.