Vrućine smetaju i kućnim ljubimcima: Na šta vlasnici da obrate pažnju tokom tropskih dana

Tropski dani, vrućine i vlaga teško padaju i našim kućnim ljubimcima. Glavni savet za vlasnike, kada su veoma visoke temperature, je da ne šetaju ljubimce u najtoplijem delu dana.

Na šta bi sve vlasnici trebalo da obrate pažnju tokom tropskih dana, za N1 govorila je veterinarka Olgica Dereta.

Kućne ljubimce vrućine pogađaju isto kao i nas, pa savet vlasnicima da ih ne šetaju u najtoplijem delu dana i ne izlažu ih direktnoj sunčevoj svetlosti, objasnila je veterinarka.

Prva stvar koja može da se dogodi je, kako objašnjava, sunčanica kada su direktno izloženi suncu, a druga toplotni udart i to se dešava kada vlasnici ostave ljubimca na 2 minuta automobilu i li ga ostave u nekoj neprovetrenoj prostoriji.

Kada ljubimci ubrzanije dišu i pokušavaju da se rashlade signali su za vlasnike da reaguju i sklone životinju, da pokušaju da je rashlade, i daju joj vode.

Dodaje da ljubimcima kupanje prija i da nije loše na mestima gde je to dozvoljeno.

Izvor: n1info.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Kome se obraćamo ukoliko imamo primedbe na ponašanje lekara i sestara? Da li u domovima zdravlja u Srbiji postoji zašti...

Kućni ljubimci

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.