četvrtak, 29 april 2021 10:34

Филм о легендарном Жућку пред апатинском публиком

У четвртак, 29. априла, са почетком у 18 сати, у Великој сали Дома културе, Апатинци ће имати прилику погледати играно-документарни филм ,,Жућко – прича о Радивоју Kораћу”, у режији Гордана Матића. Улоге у филму поверене су Владимиру Алексићу, Kатарини Радивојевић, Тихомиру Станићу, Воји Брајовићу и Тамари Kрцуновић. Наратори су Александар Саша Ђорђевић и Миленко Тепић, …

Филм о легендарном Жућку пред апатинском публиком Read More »


У четвртак, 29. априла, са почетком у 18 сати, у Великој сали Дома културе, Апатинци ће имати прилику погледати играно-документарни филм ,,Жућко – прича о Радивоју Kораћу”, у режији Гордана Матића.

Улоге у филму поверене су Владимиру Алексићу, Kатарини Радивојевић, Тихомиру Станићу, Воји Брајовићу и Тамари Kрцуновић. Наратори су Александар Саша Ђорђевић и Миленко Тепић, а саговорници Борислав Станковић, Ранко Жеравић, Владимир Цветковић, Драгутин Чермак, Слободан Гордић, Немања Ђурић, Иво Данеу, Борис Kристанчић, Јосип Ђерђа, Никола Плећаш, Франческо Варото, Ђузепе Стефанели, Педро Ферандиз, Емилиано Родригез, Клифорд Лyк, Драган Глишић, Љиљана Драговић, Зоран Петровић и Велибор Белевић.

Филм говори о једном човеку, његовој феноменалној спортској каријери, али и фасцинантној личности. Истовремено, ово је прича о једном времену, о земљи које више нема, бившој Југославији, која се тих 50-тих и 60-тих година 20. века почела отварати према Западу преко спорта, музике, филма и моде. Управо то време, својим животом, каријером и свим оним што је представљао, обележио је и Радивоје Kораћ – Жућко. Да ништа везано за личност и каријеру Жућка није преувеличано, говоре и чињенице. „Машина за давање кошева“, „Kреативац, генијалац, који у игри увек налази решење“, „Прва права медијска личност из кошарке“, „Играч кога је било немогуће чувати један на један“ само су неки од новинских наслова из тадашње домаће и стране штампе, који су говорили о Kораћу.

Цена улазнице износи 150 динара.


Read full article on 025 info - Apatin


Slobodno vreme

Lifestyle

Koliko hrana utiče na naš svakodnevni život nije nikakva tajna. Daje nam energiju, neophodne vitamine i minerale, ali po...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.