četvrtak, 07 septembar 2023 05:32

Volonteri kraj Dunava u Apatinu prikupili oko 730 kilograma otpada

U sklopu projekta „Čisto iz lјubavi – River CleanUp Collective“ koji realizuje Humanitarna organizacija “Čepom do osmeha” sa kompanijom “Lidl” prošle subote, 02. septembra 2023. godine u Apatinu je održana ekološka akcija čišćenja priobalјa Dunava kod apatinske Marine. U akciji čišćenja koja je počela u ranim jutarnjim satima učestvovalo je 17 volontera, a odvojeno je oko 730 kilograma otpada u kojem je bilo PET i staklene ambalaže, limenki ali i velika količina starog najlona i nameštaja. Deo otpada će biti razvrstan i recikliran, a procenjena težina reciklažnog otpada je 311 kilograma, dok je težina prikuplјenog komunalnog otpada oko 420 kilograma. Novac dobijen od prodaje sakuplјenog reciklažnog otpada ide u humanitarne svrhe i biće iskorišćen za kupovinu jednog od pomagala za decu sa smetnjama u razvoju.

Među reciklažnim otpadom koji je prikuplјen u apatinskoj ekološkoj akciji bilo je 76 kilograma PET ambalaže, 220 kilograma stakla i 15 kilograma limenki. Iz Humanitarne organizacije “Čepom do osmeha” se zahvalјuju Udruženju sportskih ribolovaca „Bucov“ iz Apatina na čelu sa Darijom Matić, na podršci u realizovanju ekološke akcije.

-Iznenađena sam količinom građevinskog najlona, starih stolica i staklene ambalaže od alkoholnih pića koje smo zatekli na obali Dunava kod apatinske Marine. Apelujemo na sportske ribolovce i kampere da se potrude da ne proizvode otpad, a ukoliko ga naprave, treba i da ga pokupe za sobom, rekla je Vanja Petković nakon uspešno realizovane akcije u Apatinu.

Izvor: Radio Dunav

Slobodno vreme

Lifestyle

Pića koje konzumiraju milioni mogu izazvati gubitak kose, upozorio je dr Abdulaziz Balvi za britanski Express. Lekar ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.