petak, 03 mart 2023 07:06

Orden za zasluge Savezne republike Nemačke Apatincu Borisu Mašiću

Predsednik udruženja Nemaca „Adam Berenc“ iz Apatina, Boris Mašić odlikovan je Ordenom za zasluge Savezne republike Nemačke. Naš sugrađanin je ukazom predsednika Nemačke, Frank-Valtera Štajnmajera dobio Orden za zasluge Savezne republike Nemačke, za borbu za kulturnu baštinu Nemaca u Srbiji.

Ovo visoko priznanje Mašiću je uručeno sinoć, na svečanoj ceremoniji koja je bila održana u rezidenciji ambasadora Nemačke u Beogradu. Na ceremoniji su uz Mašića bili članovi njegove porodice, kao i predsednica naše opštine Dubravka Korać.

Boris Mašić svojim radom ne samo da čini velika dala čuvajući nasleđe podunavskih Nemaca, već i na veoma lep način promoviše našu opštinu na čemu smo mu zaista zahvalni, rekla je ovom prilikom Dubravka Korać.

Predsednica naše opštine je na prijemu u rezidenciji nemačke ambasade razgovarala i sa ambasadorkom te zemlje Anke Konrad, koju je pozvala da bude gost našoj opštini te se i lično upozna sa kulturnom baštinom Nemaca koji su živeli na ovim prostorima, a koju uz podršku opštine Apatin neguje UG „Adam Berenc“.

Slobodno vreme

Lifestyle

Ministar je rekao da problemi koji su uočeni kod dece nisu nerešivi. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.