subota, 02 mart 2024 06:22

Povlači se mineralna voda „Donat Mg“ sa tržišta Srbije

Kompanija Atlantik Droga Kolinska iz Ljubljane, koja posluje u okviru Atlantik grupe, preventivno povlači i sa tržišta Srbije mineralnu vodu "Donat Mg" u pakovanju od jednog litra, sa rokom upotrebe 15. novembar 2024, potvrđeno je u ovoj grupaciji. Razlog su promenjena organoleptička svojstva vode, što, kako ističe proizvođač - nije štetno po zdravlje.

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavestio je danas potrošače da kompanija Atlantik Droga Kolinska iz Ljubljane iz predostrožnosti povlači i opoziva proizvod prirodna mineralna voda Donat Mg u određenom pakovanju sa tržišta ove zemlje.

Voda se povlači i sa tržišta Srbije.

„Naš brend prirodna mineralna voda Donat Mg, odlučio je da preventivno povuče i sa tržišta Srbije seriju Donat Mg, 1 litar, s oznakom 15. 11. 24 (s rokom upotrebe najmanje do 15. novembra 2024). Proizvod je promenjen organoleptički, i u skladu s visokim standardima kvaliteta kompanije, uprkos činjenici da proizvod nije štetan za zdravlje, odlučili smo da preventivno povučemo celu seriju proizvoda s tržišta“, kažu za portal N1 u Atlantik grupi.

Atlantik Droga Kolinska d.o.o. ranije je saopštila da sa tržišta povlači ovaj proizvod jer je organoleptički promenjen, što, kako je istaknuto „potrošač može da primeti“.

„Proizvod nije štetan za zdravlje“, istakla je ova kompanija.

Potrošači koji su kupili proizvod mogu da ga, kako se navodi u saopštenju – vrate na prodajno mesto, gde će dobiti povrat novca ili dogovoriti zamenu proizvoda.

Organoleptička svojstva su, inače, boja, miris, ukus…

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Sreten Š. (55) je u četvrtak, 25. aprila, pod jakim policijskim obezbeđenjem doveden u sud u Dizeldorfu. Posebne bezbed...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.