petak, 23 februar 2024 04:44

Srbiji ukinuta suspenzija, veslači će moći na Olimpijske igre

Svetska veslačka federacija (FISA) ukinula je danas suspenziju sportistima i Veslačkom savezu Srbije (VSS), nakon što su izmirena sva dugovanja u vezi sa Svetskim prvenstvom koje je u septembru održano u Beogradu.

„Zahvaljujući razumevanju odgovornih ljudi u Srbiji suspenzija naših sportista, predstavnika i Saveza automatski je ukinuta“, rekao je predsednik Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije Dušan Kovačević, navodi se u saopštenju na sajtu VSS.

Ministarstvo sporta je prihvatilo obavezu prema FISA, a izmirivanjem preostalih novčanih potraživanja vezanih sa Svetsko prvenstvo u veslanju, koje je u septembru održano u Beogradu, prestali su razlozi zbog kojih je VSS privremeno suspendovan.

„Odluku je 22. februara doneo Izvršni komitet FISA, čime je Veslački savez Srbije ponovo punopravni član ove organizacije, odnosno ponovo može da učestvuje na svim takmičenjima u svetskim veslačkim disciplinama, olimpijskim i paraolimpijskim kvalifikacijama, kao i na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama, odnosno da učestvuje i upravlja veslačkim sportom u Srbiji i inostranstvu“, navodi se.

Predsednik IO VSS ponovio je razloge zbog kojih je došlo do privremene suspenzije.

„Svetsko prvenstvo za seniore bilo je i izborno za Olimpijske igre u Parizu. To je jedno od najkompleksnijih takmičenja u našem sportu, organizacija je dobila najviše ocene. Veslački savez Srbije je sa pola budžeta predviđenog 2019. godine i uz veću inflaciju nego što je bilo očekivano uspeo da organizuje najveće svetsko takmičenje, ali nažalost, ostao je manji deo obaveza prema Svetskoj veslačkoj federaciji, zbog kojih je i došlo do kašnjenja i privremene suspenzije“, rekao je Kovačević.

Izvor: nova.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Poznato je da su u avionima smanjene količine kiseonika. Letenje avionom našim telima čini mnogo više od toga da nam uz...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.