Jovan Ćalić Jovan Ćalić

3. oktobra 1962. godine u Somboru je rođen Jovan Ćalić, jedan od najboljih kuglašа u istoriji srpskog kuglanja.

U bogatoj karijeri bio je prvak sveta 2002. i vicešampion 2004. godine, član reprezentacije koja je bila svetski prvak 2009. i 2011. godine i tri puta osvojila bronzanu medalju: 2000,2004. i 2013. godine.

Nakon što je sa ekipom Korduna iz Kljajićeva 1997. i 1998. godine osvojio dve titule prvaka Jugoslavije i treće mesto u Ligi šampiona, otisnuo se u profesionalne vode. Postao je član ekipe Sporta iz slovačkog gradića Podbrezove i nastavio nisku uspeha.

Petnaest puta uzastopno bili su prvaci države, dva puta pobednici Lige šampiona i osvajači svetskog kupa.

Autor: Dušan Kolundžija

Lifestyle

Efikasno uklonite kamenac sa pegle na brz i jednostavan način, sve što vam treba je jedna svakodnevna namirnica koju već...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.