Judita Štebler Judita Štebler

22. oktobra 1934. godine u Somboru je rođena Judita Štebler ( udato Bradvarović), plivačica i gimnastičarka.

Najveći uspeh postigla je na omladinskom prvenstvu Jugoslavije u plivanju 1949. godine kada je osvojila drugo mesto na 50 m bez dana treninga jer se istovremeno pripremala i za državno prvenstvo u gimnastici gde je zauzela treće mesto.

Sledeće godine je omladinska državna prvakinja u gimnastici na gredi i u parteru, a na prvenstvu Srbije u plivanju osvaja zlatne medalje na 100 slobodno i 100 leđno i srebrnu medalju u u skokovima u vodu.

Na omladinskom prvenstvu Srbije u plivanju 1951. godine osvojila je četiri zlatne i jednu bronzanu medalju. Bila je prva na 100 i 200 slobodno i 100 m leđno i kao članica štafete Poleta 3x100 m, a u skokovima u vodu zauzela je treće mesto.

Kao gimnastičarka, bila je 13 puta državna reprezentativka i učesnica svetskog prvenstva u Rimu 1954. godine. Umrla je 1995. godine.

Autor: Dušan Kolundžija

Lifestyle

Ako želite da proverite koliko ste pametni, predstavljamo vam zagonetku za koju mnogi tvrde da je najteža na svetu. Pro...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.