subota, 04 februar 2023 06:09

Ne propustite praznik gastronomije: „Čvarak fest“ danas u Sivcu

 

Čvarak fest održava se u subotu 4. februara u Sivcu, sa početkom u 10 časova i trajaće do 14 časova. Organizatori manifestacije su Mesna zajednica Sivac i Turistička organizacija opštine Kula, uz pokrovitelјstvo Opštine Kula.

Osim takmičenja u spremanju čvaraka, organizovana je i degustacija i prodaja vojvođanskih suhomesnatih proizvoda, a nešto više o samom programu rekao je sekretar Mesne zajednice Sivac, Milenko Rajić:

„Mi smo prve godine imali 53 ekipe, prošle godine smo imali 60, a ove godine smo ograničili broj na 75 ekipa. Kao što i sami vidite, manifestacija je prihvaćena, prvenstveno od strane žitelјa Sivca, a zatim i od građana iz cele opštine. Mogu da se pohvalim i time da iz opštine Grocka dolazi tri autobusa posetilaca, tako da smo se pročuli i u Beogradu. U 10 časova je nastup naših sivačkih tamburaša i „Bande drvene“ iz Srbobrana, a u međuvremenu će biti i nastup našeg folklornog ansambla iz Sivca i, u 14 časova, je proglašenje pobednika. Očekujemo što bolјe druženje i što bolјe čvarke i pozivamo sve građane da svojim prisustvom uveličaju ovu našu manifestaciju“.

Slobodno vreme

Lifestyle

Mnogi ćе sе za prеdstojеćе praznikе uputiti van granica Srbijе, a ukoliko planiratе da putujеtе, važno jе da provеritе d...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.