utorak, 18 jun 2024 04:11

Otvaranje izložbe “Sinteza” umetnice Svetlane Zarić u somborskom Kulturnom centru

 

U utorak, 25. juna, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Sinteza”, umetnice Svetlane Zarić, s početkom u 19.00 časova.

Postavka izložbe trajaće do 19. jula.

Izložba „Sinteza” predstavlja proces spajanja razli čitih elemenata u jednu celinu. U kontekstu umet nosti, to bi se moglo odnositi na kombinaciju ra zličitih stilova, tema ili tehnika koje zajedno stva raju harmoničnu celinu. “Sinteza” može sugerisati da izložba spaja apstraktne slike, prizore obale i portrete u jedinstvenu umetničku prezentaciju. Sve slike su nastale u toku proteklih godinu dana.

Svetlana Zarić Biografija:

Svetlana Zarić (1972, Sombor) Za sebe kaže da je umetnik i po struci i po duši. Slika sve vreme od kada je upisala Srednju umetničku školu “Bog dan Šuput” u Novom Sadu; bila je student Akademije umetnosti Novi Sad, smer Slikarstvo, a potom i Fakulteta primenjenih umet nosti u Beogradu, smer Primenjeno slikarstvo. Član više umetničkih udruženja i stalni učesnik likovnih kolonija. Imala više samostalnih i kolektivnih izložbi kako u zemlji tako i u inostranstvu. Par puta i nagrađivana na likovnim izlozbama i sa lonima. Više od 25 godina je kordinator likovnih radionica za decu; takođe, redovno drži časove crtanje i slikanje za odrasle u Udruženju starih umetničkih zanata Sombor.

Slobodno vreme

Lifestyle

Kome se obraćamo ukoliko imamo primedbe na ponašanje lekara i sestara? Da li u domovima zdravlja u Srbiji postoji zašti...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.