petak, 24 maj 2024 04:20

"Karavan bezbednosti saobraćaja" otvoren u Somboru

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić otvorio je juče preventivni projekat "Karavan bezbednosti saobraćaja" na Trgu Svetog Trojstva u Somboru i poručio da je cilj ovog projekta unapređenje stavova građana o bezbednom učešću u saobraćaju.

"Zadovoljstvo mi je da danas ovde u Somboru počinjemo jedan jako bitan projekat koji ima plemenit i važan cilj, a to je unapređenje bezbednosti saobraćaja na našim putevima. Projekat smo simbolično nazvali „Karavan bezbednosti saobraćaja“, jer naša zamisao jeste da zajedno sa našim partnerima obiđemo čitavu zemlju i da u direktnom kontaktu sa građanima doprinesemo unapređenju stavova o bezbednom učešću u saobraćaju“, rekao je ministar Dačić.

Ministar je istakao da je saobraćaj jedna od oblasti koja je najviše doprinela razvitku društva, ali istovremeno jedna od oblasti koja odnosi najviše života.

"Svake godine u našoj zemlji oko 500 osoba gine u saobraćajnim nezgodama, a gotovo 20.000 bude povređeno. Za nekog su ovo samo brojevi, ali za hiljade osoba i njihovih porodica to su trenuci koji zauvek menjaju živote. Nažalost, i pored katastrofalnih posledica saobraćajnih nezgoda često smo kao društvo skloni da svoju bezbednost u saobraćaju uzimamo za zagarantovanu i često smo stava da se to nama ne može i neće desiti. Naprotiv, za saobraćajnu nesreću dovoljan je jedan trenutak nepažnje, vaše ili nepažnje drugog učesnika u saobraćaju“, naglasio je ministar Dačić.

Ministar se u ime Ministarstva unutrašnjih poslova zahvalio partnerima u ovom projektu na dosadašnjoj saradnji, izrazivši uverenje da će u narednom periodu ta saradnja biti na još višem nivou.

"Ne smemo zaboraviti da smo Strategijom o bezbednosti saobraćaja postavili vrlo ambiciozne ciljeve koje možemo ostvariti isključivo zajedničkim doprinosom svih subjekata bezbednosti saobraćaja“, rekao je ministar Dačić.

Ministar je najavio da će u narednim nedeljama projekat "Karavan bezbednosti saobraćaja" biti predstavljen i u Boru, Kruševcu, Valjevu, Novom Pazaru i Valjevu.

Osim ministra Dačića, prisutnima su se obratili i Antonio Ratković, gradonačelnik grada Sombora, Branko Stamatović, v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, i Milan Nikolić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije.

Inače, nosilac preventivnog projekta „Karavan bezbednosti saobraćaja“ je Ministarstvo unutrašnjih poslova, dok su partneri Agencija za bezbednost saobraćaja, Auto-moto savez Srbije, Crveni krst Srbije, Nacionalna vozačka akademija (NAVAK) i lokalne samouprave.

Izvor: RTV

Slobodno vreme

Lifestyle

Kome se obraćamo ukoliko imamo primedbe na ponašanje lekara i sestara? Da li u domovima zdravlja u Srbiji postoji zašti...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.