ponedeljak, 29 april 2024 10:40

Članovi ARK "Somaraton" na 37. Beogradskom maratonu

U nedelju 28. aprila održan je 37. Komtrejd Beogradski maraton koji je okupio rekordnih 13.500 trkača iz 72 države čime je opravdao status najmasovnije sportske manifestacije u Srbiji. Izuzetno toplo vreme bilo je pravi izazov za sve trkače koji su trčali na ulicama glavnog grada.

Učesnici ove velike trke bili su i članovi Atletsko rekreativnog kluba ‘‘Somaraton‘‘ iz Sombora. Maratonsku distancu u dužini od 42 kilometra od Somaratonaca najbrže je istrčao novi član kluba Mirko Vasić kojem je trebalo 3 sata i 17 minuta da utrči u cilj. Svoj 23 maraton, a po osmi put u Beogradu istrčao je Damir Marković, dok su najtežu atletsku disciplinu istrčali i Suzana Filipović, Nedeljko Katić, Bogdan Nikolić i Damir Milankov. Polumaratonsku distancu od 21 kilometra istrčao je Zoran Nikolić, dok je Predrag Gagić istrčao distancu od 10 kilometara.

U nedelju trčalo se i u Dubrovniku, gde je održan 8. Du Motion polumaraton. Jelena Stanimirović je uspešno istrčala trku na 21 km.

Dan ranije u subotu 27. aprila 47. izdanje Fruškogorskog maratona okupilo je 11.000 učesnika i to pre svega šetača. Član ‘‘Somaratona‘‘ Miroslav Liščević bio je učesnik srednje istočnog maratona u dužini 59 kilometara sa usponom od 2.200 metar koji je završio za 12 sati i 4 minuta.

Slobodno vreme

Lifestyle

Popularna Kinder jaja, slatkiš je uz koji su odrastale generacije, a mnogima je ovo jaje od mlečne čokolade unutar kojeg...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.