četvrtak, 25 april 2024 06:24

Novi dom za šest izbegličkih porodica

Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević, gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković i gradska većnica za oblast socijalne zaštite Jovana Miljević, uručili su ugovore i ključeve domova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.

Tom prilikom, komesarka Nataša Stanisavljević zahvalila se Gradu na odličnoj saradnji i dodala da će Komesarijat za izbeglice i migracije nastaviti sa programom zbrinjavanja izbeglih lica.

„Komesarijat za izbeglice i migracije nastavlja sa stambenim zbrinjavanjem izbegličkih porodica, onih koji još uvek nisu našli svoje trajno stambeno rešenje. Zahvaljujući pre svega odličnoj saradnji koju imamo sa Gradom Somborom, svoj dom je dobilo šest porodica. Posetili smo jednu od porodica koja od današnjeg dana ima svoju trajnu stambenu adresu i nastavićemo i u toku 2024. godine sa programom stambenog zbrinjavanja izbeglih lica, koja još uvek nemaju svoju trajnu adresu u Srbiji“, rekla je komesarka Stanisavljević.
Grad Sombor je tokom prethodnih godina pružao kontinuiranu podršku izbeglim i raseljenim licima, a ona je podrazumevala poboljšanje uslova stanovanja, ali i kupovinu kuća i stanova, tako da je 173 porodice obezbedilo svoj krov nad glavom kupovinom seoskih kuća sa okućnicom, izgradnjom potpuno novih kuća i kupovinom stanova, a pružana je i podrška pri kupovini građevinskog materijala za 143 porodice.

Gradonačelnik Ratković se zahvalio Komesarijatu na podršci i dodao da ga raduje činjenica da će se sa ovim programom nastaviti i u narednom periodu.

„Svih ovih godina, porodice izbeglih i prognanih koji su svoj novi dom pokušali da izgrade upravo na teritoriji našeg grada, uložili su ogroman napor da se asimiluju u potpuno novoj sredini i ponovo svojim porodicama obezbede normalan život. U saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, aktivno radimo na tome da im u toj nameri pomognemo i zajedničkim naporima obezbedimo krov nad glavom i sigurnu budućnost. Danas smo zajedno potpisali ugovore sa šest porodica i dali im ključeve njihovog novog doma, a raduje me i činjenica da ćemo uspeti da nastavimo program stambenog zbrinjavanja izbeglih lica“, rekao je gradonačelnik Ratković tokom dodele ugovora.

Po završetku svečane dodele Ugovora, Komesarka Stanisavljević je zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave posetila dom jedne od porodica.

Slobodno vreme

Lifestyle

Čarobne reči kao što su molim, izvolite i hvala otvaraju sva vrata, međutim, postoji jedna reč još moćnija od prethodno ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.