sreda, 24 april 2024 05:28

STUDENTSKI DOMOVI u Somboru, Novom Sadu i Zrenjaninu dobijaju BIBLIOTEKE

Do oktobra i početka nove akademske godine, u čitaonicama u studentskim domovima u Novom Sadu, Somboru i Zrenjaninu biće otvorene domske biblioteke.

Odluka o otvaranju biblioteka doneta je povodom Svetskog dana knjige na sastanku Zorana Martinovića, direktora Studentskog centra „Novi Sad“, sa upravnicima studentskih domova.

Tokom letnjeg raspusta biće nabavljene police za knjige, a odabir dela koja će se naći u domskim bibliotekama izvršiće stručna komisija, koju će sačinjavati ugledni pisci i univerzitetski profesori.

- Biblioteke će se nalaziti u prostorijama već postojećih čitaonica, koje su već opremljene za čitanje i učenje i koje su sve renovirane i modernizovane u poslednjih nekoliko godina. Smatrali smo da će formiranje biblioteka sa kvalitetnim knjižnim fondom, koji će preporučiti eminentna književna imena na nivou Novog Sada i Srbije, doprineti kvalitetu studentskog života i unapređenju njihovog akademskog usavršavanja. Uveren sam da će biblioteke postati omiljeno mesto za više od 3.000 studenata koji borave u 10 studentskih domova u Novom Sadu, Somboru i Zrenjaninu – rekao je direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović.

Na sastanku je istaknuto da će komisija za odabir knjižnog fonda za biblioteke u studentskim domovima biti oformljena do kraja juna, kako bi tokom leta mogla da se izvrši nabavka knjiga da bi biblioteke bile spremne za otvaranje u oktobru, na početku nove akademske godine.

Svetski dan knjige i autorskih prava – koji se širom sveta obeležava 23. aprila – proglasio je UNESKO 1995. godine i obeležavaju ga milioni ljudi u preko 100 zemalja.

Izvor: dnevnik.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Brzo je postao viralan na nekoliko društvenih platformiSkupoceni telefoni često se smatraju “statusnim simbolom”, a naža...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.