utorak, 16 april 2024 06:22

Krstanović u penziji - Najiskusniji igrač Džokera iz Sombora završio karijeru

Poslednje kolo Košarkaške lige Srbije u sezoni 2023/2024 i meč Džokera i Novog Pazara bio je i poslednji nastup Zorana Krstanovića u igračkoj karijeri. U oproštajnom nastupu, u svom gradu, pred svojim navijačima za minut proveden na terenu osvojio je jednu loptu, iznudio faul i postigao dva poena sa linije slobodnih bacanja.

Već njegov ulazak u igru, pri kraju druge četvrtine, izazvao je ovacije i dugačak aplauz. Klub ga je na simboličan način ispratio u penziju smestivši ga u fotelju pokrivenog ćebetom i u kućnim papučama u društvu troje naslednika i poklonivši mu njegovo umetničko delo – uramljen „Džokerovˮ dres broj 11. Dok su mu se njegovi sugrađani na tribinama, na nogama i neprekidnim aplauzom zahvalili za nezaboravne i istorijske trenutke koje im je podario svojim igrama od 2021. do 2024. godine pod svodom Gradske hale „Mostongaˮ.

Zoki je u prethodne tri sezone, koliko je proveo u dresu „Džokeraˮ, bio nosilac igre i jedan od kreatora istorijskog uspeha somborske košarke i KK „Džokerˮ. Dao je nemerljiv doprinos pomažući timu da iz sezone u sezonu ispisuje zlatnim slovima stranice gradske i klupske košarke vodeći ekipu od Prve muške regionalne lige, preko Druge lige Srbije, do Košarkaške lige Srbije.

Jedan jedini i neponovljivi Zoran Krstanović bio je oličenje profesionalnosti i inspiracija za saigrače. Uvek skroman, nenametljiv, ali pravi vođa, koji je svoje liderske sposobnosti pokazivao služeći timu u najtežim situacijama i tokom kriznih momenata kada ništa nije išlo – „džokeriˮ su uvek mogli da se oslone na svog najiskusnijeg „džokeraˮ – Zokija.

– Tri godine sam proveo sa njim i jednostavno imam samo reči pohvale za njega kao čoveka i profesionalca sa kojim smo svakodnevno bili i imali pravi primer kako se ponašati na terenu i van njega. Drago mi je što se klub zahvalio na pravi način, publika takođe. Verujem da će ostati upamćen po najboljem. Jednostavno, tri godine, tri istorijska uspeha sa njim. Još jednom, hvala mu na svemu. Nadam se da će ostati u klubu, da će i dalje biti deo nas i deo ekipe – izjavio je kapiten Aleksa Brbaklić posle utakmice.

Samo reči hvale za Zokija imao je i trener „Džokeraˮ, Željko Lukajić.

– Nijedan trening nije propustio. Jako važan šraf u svlačionici. Nije slučajno što je održao ovakvo telo jer to može samo profesionalac razmišljajući o sebi i onome šta radi. Drago mi je što ostaje sa nama, jer čitav život posvetio je košarci i mislim da može još mnogo da joj pruži.

Karijeru je Krstanović započeo još u prošlom veku i prošlom milenijumu, odnosno 1999. godine u KK „Sombor – Mlinˮ, zatim nastavio u Novom Sadu (KK „Novi Sadˮ), Novom Bečeju (KK „Polet – Keramikaˮ), pa preko Rumunije (2011. godine proglašen za MVP rumunske lige), Mađarske, Ukrajine, Holandije, Austrije, Švajcarske, ponovo se vratio u Vojvodinu: prvo u Suboticu (KK „Spartakˮ) i Pančevo (KK „Tamišˮ), a potom tamo gde je sve počelo pre četvrt veka – u rodnom Somboru.

Izvor:zurnal.rs

Slobodno vreme

Lifestyle

Mirisna tečnost koju komarci mrze. Napravite ovu tečnost, sipajte u činiju, stavite manju sveću koja može da pluta i ko...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.