subota, 18 mart 2023 05:49

Privode se kraju radovi na postrojenјu za pijaću vodu u staparu

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković zajedno sa direktorkom Javnog komunalnog preduzeća „Vodokanal“ Jasminom Bobić obišao je danas buster stanicu u Staparu, gde su u toku završne provere pred puštanje ovog postrojenja za pijaću vodu u rad.

Prilikom obilaska gradonačelnik je istakao da je od 2016. godine vodosnabdevanje visoko na listi prioriteta lokalne samouprave, te da će izgradnja ovog rezervoara i crpne stanice u Staparu omogućiti da uskoro stanovnici Stapara i Doroslova dobiju pijaću vodu.

„Da bismo došli do ove faze izgradnje buster stanice bilo je, pre svega, potrebno proširiti kapacitete fabrike vode Jaroš u Somboru, odakle će i pijaća voda dolaziti dovodnicima do Stapara. Takođe, u proteklim godinama urađen je dovodnik od Sombora do Stapara, do ove buster stanice, a od ove buster stanice dovodnik ide ka Doroslovu. Veoma je bitno da je i kompletno nova vodovodna mreža postavlјena u naselјenom mestu Doroslovo. Analize su završene, probni radovi su takođe završeni i očekujemo da u narednom periodu bude puštena pijaća voda i da stanovnici Stapara negde u maju krenu da dobijaju vodu iz fabrike vode Jaroš iz Sombora, a stanovnici Doroslova do početka leta“ poručio je gradonačelnik Ratković.

Izgradnja buster stanice finansirana je iz budžeta Grada Sombora i iz budžeta Pokrajinskog sekretarijata za polјoprivredu vodoprivredu i šumarstvo.

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.