Za ovaj vitamin verovatno niste čuli, a može puno da vam pomogne u svakodnevnom životu

Znate li šta je vitamin N? Vrlo verovatno ste u deficitu, kao i većina ljudi.

Vitamin N je neophodan za fizičko i mentalno blagostanje, oslobađa nas stresa, puni energijom kada smo loše raspoloženi i jača imunitet. O čemu se zapravo radi?

Moćni i svestrani vitamin N zapravo je priroda (na engleskom Nature), pa ga slobodno možemo zvati i vitamin P.

Ne dobija se hranom, a ne postoji ni čarobna tableta kojom ćemo uneti potrebnu dozu. Jednostavno moramo ustati, skloniti se od ekrana i izaći na svež vazduh, što bliže nekom zelenilu.

Vitamin N dobijamo kada smo u mogućnosti da energizujemo svoja čula u prirodnom okruženju i potpuno se opustimo. Njegova terapeutska moć potkrepljena je i naučnim dokazima.

To što provodimo većinu svakog dana u zatvorenom prostoru, satima gledajući u ekran i dugotrajno sedeći, postalo je normalno i potpuno uobičajeno.

I ne radi se tu samo o radu u sedećem položaju već i o navici da i slobodno vreme i vikende provodimo u zatvorenim prostorima. A čak i kad izađemo napolje, mobilni su nam u rukama i redovno odgovaramo na poruke i proveravamo šta ima novo na društvenim mrežama.

Ako vitamin N konzumiramo na pravi način, evo koje nas sve dobrobiti očekuju:

– smanjuje stres i poboljšava kvalitet sna

– smanjuje rizik od krvnog pritiska, dijabetesa i gojaznosti

– poboljšava funkciju imunološkog sistema

– jača mentalno zdravlje i smanjuje osećaj teskobe

– pomaže da se osećamo zadovoljniji sobom

– povećava socijalnu povezanost i učvršćuje odnose

Slobodno vreme

Lifestyle

Heliko bakterija – Helicobacter pylori (HP) je veoma sitan, u obliku zapete, izrazito pokretan i Gram negativan bacil. ...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.