Lekari su potvrdili da se dan pre srčanog udara obično javljaju ovi simptomi

 

Novo istraživanje otkriva da 50 odsto srčanih pacijenata ima jedan simptom dan pre srčanog udara. Prema naučnicima sa Instituta za srce Smit u Centru Cedars-Sinai u Los Anđelesu, žene i muškarci često doživljavaju znak upozorenja predstojeće i ponekad fatalne zdravstvene krize.

Dan pred srčani udar žene uglavnom doživljavaju kratak dah, dok muškarci osećaju bol u grudima, prema istraživačima koji su svoje nalaze objavili u časopisu Lancet Digital Health.

Drugi, manje uobičajeni znaci upozorenja koje osećaju oba pola uključuju napade i abnormalno znojenje.

„Ovo saznanje bi moglo da dovede do rane intervencije i prevencije smrti. Naše otkriće moglo bi da dovede do nove paradigme za prevenciju iznenadne srčane smrti“, rekao je glavni autor istraživanja Samet Čung.

U istraživanju su korišćeni podaci iz dve studije srčanih zastoja u Kaliforniji i Oregonu, koje su uključivale pacijente starosti od 18 do 65 godina. Istraživači su takođe posmatrali ljude koji su imali slične simptome, ali nisu imali srčani zastoj.

„Pacijenti koji primete znak upozorenja i pozovu hitnu pomoć pre kolabiranja od iznenadnog zastoja srca imaju pet puta veću verovatnoću da će preživeti“, rekli su istraživači, a prenosi index.hr.

Slobodno vreme

Lifestyle

Ako ne znate čime biste mogli da obogatite svoju baštu, ovih pet biljaka uvek su dobra ideja Svaki vrt izgleda lepše ka...

Disclaimer I

Sve informacije na ovoj veb stranici objavljuju se u dobroj nameri i samo u opšte informativne svrhe. Veb stranica sombor.info ne daje nikakve garancije o potpunosti, pouzdanosti ili tačnosti objavljenih informacija. Svaka radnja koju preduzmete u vezi sa informacijama koje pronađete na ovoj veb stranici je na vaš sopstveni rizik i vlasnik sajta neće biti odgovoran za bilo kakve nastale gubitke i/ili štetu.

Disclaimer II

Materijal preuzet sa interneta smatra se javno dostupnim osim ako nije drugačije navedeno. U slučaju da postoji problem ili greška u vezi sa autorskim pravima na određenom materijalu, kršenje autorskih prava je učinjeno nenamerno.

Nakon predstavljanja dokaza o autorskim pravima, sporni materijal će odmah biti uklonjen sa sajta.